Сербська мова

Сербська мова

Товарів у наявності: 13

Показано 1 - 13 з 13

Фільтрувати за:


111

111

Самовчитель словник підручник сербської мови в Україні Київ

Учні, які планують вивчити сербську самостійно з нуля, одразу ж біжать до інтернет-магазинів, щоб придбати свій екземпляр самовчителя сербського. Справді, в таку подорож слід взяти із собою самовчитель сербської мови, купити яку можна в асортименті на сайті Oxford-Book.com.ua, адже перше знайомство треба починати з правильного навчального посібника.

Хоча не всім під силу здолати граматику та лексику сербської мови самостійно. Тому у вивченні сербської мови важливий індивідуальний підхід, і якщо виникають труднощі з розумінням правил, вимовою слів, виразів, все-таки краще знайти репетитора, і попросити допомогу у носія сербської мови.

 

З чого розпочати вивчення сербської мови? Прості поради


Яку б іноземну мову не треба було освоїти, все ж таки алфавіт і граматика сербської мови є основою. Необхідну інформацію про те, як формувати слова та речення, вимовляти слова, щоб наблизитися до вимови носія сербської мови, можна знайти у навчальному посібнику, купивши самовчитель сербської. Але не варто вирушати в подорож, не вибравши компактний словник сербської мови, адже на початку шляху важливо накопичувати і розширювати словниковий запас. І словник сербської мови стане надійним помічником у цій нелегкій справі.

Навчати сербську мову потрібно регулярно, а не по кілька хвилин на день. Регулярність занять з сербської мови залежить від зайнятості учня, але все ж таки слід орієнтуватися на кілька разів на тиждень. Якщо ж займатися репетитором, то організаційні питання завжди можна обговорити з викладачем. Перші півгодини учень лише фокусується у виконанні практичних завдань, тому займатися потрібно щонайменше години щодня, а то й більше. Але на повторення пройденого матеріалу можна витрачати і менше часу, адже цілком достатньо 10-15 хвилин, щоб пройтися тим теоретичним матеріалом, який вдалося подужати на попередньому уроці сербської мови.

Але не варто недооцінювати і повторення пройдено способом швидкого вивчення сербської мови. При повторенні можна виявити слабкі сторони, і завдяки отриманої інформації можна поліпшити вивчення сербської вже наступного уроку.

Як самовчитель сербської мови можна взяти самовчого теоретичного матеріалу. Адже пасивне повторення не є ефективним гравцем Чарського, знайти який можна в колекції навчальної літератури Oxford-Book.com.ua. Призначений для освоєння початкового рівня володіння сербською мовою. Йдеться про освоєння рівня A1 та A2, згідно з Загальноєвропейською системою оцінки знань іноземних мов. Завдяки навчальному посібнику можна швидко зануритися в природне мовне середовище і підвищити рівень володіння сербською мовою як іноземною за короткий період часу.

 

Ключові особливості сербської мови


Сербська, чорногорська, хорватська настільки схожі між собою, що їх вирішили об'єднати в одну сербохорватську мову. Незважаючи на те, що сербсько-хорватську мову складно назвати популярною, але близько 20 млн осіб регулярно використовують її в побуті та на роботі.

Тим, хто починає вивчати сербську мову, слід підготуватися до того, що потрібно буде вивчити одразу два алфавіти. Оскільки в сербохорватській мові використовується два алфавіти, а саме кирилиця і латинічна гаєвиця.

Вуковиця, або сербська кирилиця, є першим офіційним алфавітом, на який варто орієнтуватися на самому початку вивчення сербської мови як іноземної. Носителям російської мови буде просто запам'ятати вуковицю, але є відмінності між алфавітом сербохорватської мови та алфавітом російської мови в буквах Е, Й, Щ, Ь, Ы, Ь, Е, Ю, Я, яких у сербохорватському просто немає. У сербохорватському трапляються інші літери, зовсім несхожі ті, що є у російській. Йдеться Ј, О, А, Њ, Љ, Џ.

Чому не так і важко освоїти сербську мову як іноземну самостійно? Причиною тому є той факт, що в сербській мові все пишеться так, як і кажуть, і читається, оскільки пишеться. Що стосується наголосів, у сербохорватській мові їх розрізняють чотири види, а саме довга низхідна і висхідна, коротка низхідна і висхідна.

У сербохорватській мові можна натрапити на слова без голосних, а деякі слова вимовляються так само як у російській, але мають трохи інше значення. Наприклад, слово живіт перекладається сербохорватська як життя. А ось при зустрічі у них прийнято говорити наступні слова - Добрий день, де ти?, Що в російській перекладається Як життя? Тому носії російської мови щодо сербської мови як іноземної можуть знатно повеселитися.

 

Як вибрати підручник для вивчення сербохорватської мови?

Набагато простіше записатися на курси сербської мови, придбати підручник на сайті Oxford-Book.com.ua, обравши потрібний із переліку запропонованих у каталозі навчальної літератури для вивчення сербохорватської мови, адже викладач слідує за успіхами свого підопічного, і намагається покращити його результати. Якщо ж вивчати сербську мову самостійно, то вибір підручника для вивчення сербохорватської є дійсно важливим етапом, якому потрібно приділити належну увагу.

То яким має бути ідеальний підручник для вивчення сербської мови? Перше, що слід зазначити, що в принципі не існує ідеального підручника, оскільки він ідеальний для окремо взятого учня. Але багато хто радить орієнтуватися на наявність наголосів, адже спершу складно зрозуміти, як правильно вимовляти слова, щоб вони були зрозумілі носію мови. Наголос можна перевіряти й у словнику сербохорватської мови.

Оскільки при вивченні сербохорватської мови з нуля, учень ще не готовий вимовляти слова на рівні носія сербохорватської мови, потрібно придивитися і до аудіоматеріалів для навчання. Деякі підручники продаються в комплекті з аудіоматеріалами, що дозволяє заощадити час на пошуку відповідної навчальної інформації.

Сербська мова

Відгуки

Середня оцінка наших клієнтів
з 0
Відгуки відсутні