Японська мова

Японська мова

Товарів у наявності: 27

Показано 1 - 27 з 27

111

111

Підручники та словники японської мови в Україні Київ

Вивчити японську мову самостійно або з викладачем

Великий російсько-японський словник є настільною книгою для початківців вивчати японську мову. Російська японська словник, купити який можна в каталозі книг Oxford-Book.com.ua, знадобитися і тим, хто знаходиться на просунутому рівні вивчення японської як іноземної. Якщо виникають сумніви щодо значення того чи іншого слова, завжди можна звернутися до навчального посібника.

У японській писемності багато ієрогліфів, що може бути незвичним для носія з індоєвропейської сім'ї. У японській писемності близько 2000 основних ієрогліфів і 500 ієрогліфів є нестандартними. Йдеться про кандзі, ієрогліфів, які запозичені у китайців. Але й це не все, адже в японській мові дві графічні форми японської складової абетки — хірагана та катакана. І кожна зі складових абеток складається з 46 знаків. Складова абетка японської мови відома під назвою кана.

Що ж носіїв російської чи української мови мотивує вивчати японську мову як іноземну? Перш за все, для отримання посвідки на проживання в Японії знання японської мови, мови країни є обов'язковою умовою отримання такого дозволу. Переїзд до Японії є не такою вже поганою ідеєю, враховуючи той факт, що Японія входить до топ-7 країн світу за індексом розвитку людського потенціалу.

Однією з причин переїзду в Японії є вступ до одного з найпрестижніших ВНЗ світу. До них належать Токійський та Кіотський університети. Такий досвід є безцінним, але, щоб вступити до такого ВНЗ, вміти читати, листи та розмовляти японською мовою обов'язково.

Завдяки знанню японської мови набагато простіше поринути в історію та культуру нової країни та її народу. Великий японський словник є вірним супутником під час подорожей країною, чи період поглибленого вивчення японської як іноземної. Для деяких учнів мотивацією є пристрій працювати в іншу країну, а Японія перебуває в числі найбільш бажаних країн для роботи, незважаючи на складність завдань, їх величезна кількість, але зарплати все ж таки залишаються високими.

Вивчення іноземних мов стимулює інтелектуальний розвиток людини, а приступити до вивчення мови, яка не схожа жодною мовою з індоєвропейської родини мов, є справжнім викликом.

Японська мова стає більш популярною і на тлі збільшення інтересу до манги та аніми. Але не аніме єдиною цікавою є японська мова. Адже він використовується і в єдиноборствах, місцевій поп-культурі, музиці та фільмах.


Перші кроки на шляху вивчення японської мови як іноземної за допомогою підручників та словника


Для вивчення мови потрібно підібрати правильний підручник, знайти який можна на сторінках Oxford-Book.com.ua. Можна відразу ж прикупити Великий японсько-російський словник, щоб у вільний від роботи і навчання час гортати його і вивчати нові слова, необхідні для вираження своїх думок під час розмови або на листі.

Можна вибрати собі як мету здачу JLPT. JLPT, або Ніхонго ніроку Сікен, є іспитом з японської мови. Цей іспит призначений для перевірки рівня володіння японською мовою у іноземців. Мешканці країни такий іспит складати не будуть. JLPT має п'ять рівнів складності, а саме N1, N2, N3, N4 та N5. Найпростішим вважається N5, тоді як найскладнішим буде рівень N1.

На рівні N1 іноземний гість здатний розуміти японську мову, яку може використовувати у різних життєвих ситуаціях. Потрібно вміти читати та розуміти сказане у статтях, книгах. До того ж, важливо продемонструвати вміння мислити японською мовою, розмірковувати на складні теми. На рівні N4 можна зупинитися на розумінні базових словосполучень і виразів, тоді як початковому рівні, або N5, потрібно вміти читати прості речення та розуміти деякі з японських виразів та словосполучень.

На вивчення одного рівня складності може знадобитися від 2000 до 3000 академічних годин. Деяких учнів такий обсяг теоретичного та практичного матеріалу може злякати, але підібравши правильні підручники та словники для виконання практичних завдань та освоєння нового теоретичного матеріалу, набагато простіше освоїти японську мову, не перебуваючи у природному мовному середовищі.

Щоб вивчити складову абетку кану, представлену у вигляді двох графічних форм, а саме катакани та хірагани, потрібно не менше 12 годин. Якщо перейти до розділу кандзі, тут трохи складніше, оскільки потрібно вивчити та навчитися писати цілі ієрогліфи. Кандзі не вивчиш за один присід, оскільки тут важливий поступовий шлях. Деякі учні підрахували, що вивчення кандзі може знадобитися до 2-3 років. Але й те, навряд чи вдасться вивчити всі ієрогліфи. Але цілком здійсненним завданням і корисним проведенням часу для початківців вивчати японську мову є запам'ятовування 80 кеїку кандзі і 170 кандзі, які користуються найбільшою популярністю. Під кеїку кандзі мається на увазі набір з навчальних кандзі, загальна кількість

Японська мова

Відгуки

Середня оцінка наших клієнтів
з 0
Відгуки відсутні