Dune- Книги Дюна англійською

Dune- Книги Дюна англійською

Товарів у наявності: 19

Показано 1 - 19 з 19

111

111

Книги Dune: читання англійською мовою для любителів науково-фантастичних романів

Історія Дюни починається з поїздки Френка Герберта до Орегона в 1957 році, де він як репортер займається дослідженням сільського господарства в США і феномену піщаних дюн. І непомітно для самого себе закохується в сипкі піски настільки сильно, що вже в 1965 році вперше опубліковано роман Dune F Herbert, який відкриває світ у великий Всесвіт Дюни тривалістю понад 5 000 років. Незважаючи на те, що першу книгу відмовлялися друкувати багато видавництв, більш ніж через 70 років Дюна англійською стає одним з найбільш продаваних науково-фантастичних романів.

 

Хто стане месією Дюни?

Чому Dune Frank Herbert, яку можна купити в інтернет-магазині Oxford-Book.com.ua, вважають хорошим прикладом книги для читання англійською? Щоб підвищити рівень знання англійської як іноземної, багато фанатів Дюни можуть вибрати саме ту книгу, яка надихає їх на читання. Адже із зануренням у давно знайомий фантастичний Всесвіт набагато швидше можна вхопити сенс того, що відбувається, навіть якщо з перших сторінок не всі словами знайомі та зрозумілі. Якщо ж читачі не знайомі зі світами Dune, то книжка стане справжнім відкриттям для тих читачів, які вже мають просунутий рівень — B2 і вище.

Чим цікавий Всесвіт Дюни? Дії роману відбуваються у далекому майбутньому, де космічними кораблями керує живий інтелект за допомогою спеціальної речовини, відомої під назвою меланж. Без меланжу, або спайсу, не могло бути й мови про жодні космічні подорожі, в чому і полягає її цінність. Добувають таку пряність тільки на одній планеті, яка має вигляд гігантської дюни. Таким чином читачі роману Дюна вперше потрапляють на Арракіс.

Дюна, книга англійської Dune, як перший роман серії, знайомить з Літо Атрейдесом, герцогом, якого імператор відправляє на Арракіс, щоб взяти під управління виробництво прянощів і жителів Дюни. Незважаючи на те, що Літо впевнений у тому, що на нього чекає небезпека, він вирішується на цей крок, адже іншого шляху немає. І він справді потрапляє до рук Харконненов, ворогів.

Разом із Влітку у подорож на Арракіс відправляє і його син, який є і його спадкоємцем. Він добре підготовлений, щоб відбити удар ворога, але тільки завдяки тому, що його матір'ю є Джессіка з могутнього ордена Бене Гесеріт. Саме Джессіка дає йому необхідну силу, завдяки якій він здатний захистити не лише себе, а й увесь свій рід. Орден, до якого належить Джесіка, готувався до приходу так званої месії, здатної бачити майбутнє та використовувати знання предків на благо. На появу Пола Атрейдеса, сина герцога і Джессіки, не чекали, оскільки він мав народитися дочкою. А в союзі дочки герцога Літо та його племінника і мав народитися месія, але щось пішло не так. І читачам Хроніки Дюни належить з'ясувати, чи був Пол так званим месією, чи він створив причини та умови для його народження?

 

Хроніки Дюни

Завдяки подорожі Арракіс Літо, Пола і його супутники починають шлях довжиною в життя, і вони лежить через піщану дюну. Dune, книга, купити яку можна в комплекті з іншими творами серії, відкриває двері у світ Dune Messiah (Месія Дюни). Месія Дюни з'явилася 1969 року. Наступним став роман Діти Дюни (Children of Dune), датований 1976, потім Бог-імператор Дюни (God Emperor of Dune), опублікований в 1981 році. У 1984 році світло побачив Єретики Дюни (Heretics of Dune), а потім з'явився роман Капітул Дюни (Chapterhouse: Dune).

Останній роман, що належить авторству Френка Герберта, з'явився у друкованому вигляді 1985 року. У 1986 році Френка не стало, але Хроніки Дюни перейшли в руки його сина Браяна Герберта, який і продовжив писати про піщані піски, які одного разу підкорили серце їхнього батька.

Чим цікава Дюна для сучасного покоління людей? Як я писав Дюну, вирішив запропонувати інше вирішення енергетичних проблем, запропонувавши якогось месію, на якого чекають і шукають жителі Арракіса. Отже, спочатку роман мав бути екологічним. З роману Дюна можна дізнатися більше про інші релігії, політику, життя на Землі. Читаючи книгу в оригіналі англійською мовою, набагато простіше вловити тонкість сприйняття світу творця Всесвіту Дюни, його ставлення до героїв та створеного світу загалом.

Dune- Книги Дюна англійською

Відгуки

Середня оцінка наших клієнтів
з 0
Відгуки відсутні